ondernemersclub sevenum

Najaarsbijeenkomst met Robèrt van Beckhoven

Tijdens deze ledenbijeenkomst bij Rens Bakery Solutions stond onverwacht en niet afgesproken van tevoren, één thema centraal: doorzettingsvermogen. Want ondernemen is keuzes maken, vallen en opstaan, verantwoordelijkheid nemen en soms loslaten.

Mededelingen vanuit het bestuur

De avond werd afgetrapt met een aantal mededelingen vanuit het bestuur. Er werden een aantal nieuwe leden verwelkomt:

  • Floor Janssen van Floor Janssen Fotografie (heeft de fotografie tijdens deze ledenbijeenkomst op zich genomen)
  • Lars Verhaegh van Verhaegh Marketing
  • Lars van ’t Hof van Lars de Verteller

Wil jij je ook aanmelden als lid van Ondernemersclub Sevenum? Dat kan hier.

Er werd helaas ook afscheid genomen van 2 bestuursleden:

  • Paul Oomen treedt af als voorzitter. Hij was al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn bedrijf en dat heeft hij gevonden in Beringe.
  • Bart Driessen gaat emigreren naar het prachtige Australië en Hugo Steeghs neemt zijn taak als penningmeester over. Bart heeft tijdens deze avond nog wel het financieel jaarverslag gepresenteerd.

Marlou Minten heeft door een nieuwe uitdaging ook moeten besluiten om het bestuur na de voorjaarsbijeenkomst in 2026 te verlaten.

Mocht je interesse hebben in het voorzitterschap of om mee te helpen binnen het bestuur, stuur dan vooral een e-mail naar info@ondernemersclubsevenum.nl.

Als ondernemer blijf je gaan, ook als het tegenzit

Drie ondernemers kwamen aan het woord deze avond. Elk uniek, maar verbonden door één rode draad: je blijft doorgaan, ook wanneer de omstandigheden je uitdagen.

Johan werd techniek al met de paplepel ingegoten

Hij vertelde openhartig over zijn ondernemersreis. Hoe hij als jong menneke al geïnteresseerd was in techniek. Dat kon ook niet anders, want hij groeide praktisch op tussen het ijzer.

Vanuit zijn carrière bij Bakkersland, besloot hij om voor zichzelf te starten. De eerste machine was al verkocht voordat hij zijn BV had opgericht. Je kunt je voorstellen dat er toen heel wat werk aan de winkel was.

Na een tijdje werd er besloten om de bedrijfsnaam van Rens Automations te wijzigen naar Rens Bakery Solutions en werd het nieuwe pand op de Berghemweg aangekocht. Er werden flinke investeringen gedaan en toen… Brak de oorlog in Oekraïne uit. Dé graanschuur van de wereld.

De markt zakte in het werd heel erg spannend…
Alles waar Johan zo hard voor gewerkt had, leek weg te vallen.
Toch ging hij door, waar een ander misschien gestopt was.

Nu gaat het steeds beter en samen met zijn team werken ze er hard aan om Rens Bakery Solutions steeds weer verder te laten groeien.

Aan het einde van zijn verhaal laat hij een filmpje van zijn zoon zien die ook al met techniek bezig is. Zo zie je maar… Ook hem wordt techniek met de paplepel ingegoten.

man op podium met microfoon
Bas Gommans van Boulangerie Gommans

Op school was hij vroeger best wel een moeilijke, vertelt Bas. Aardrijkskunde en dat soort vakken waren niets voor hem. Hij wilde iets met zijn handen doen.

En dat is gelukt.

Bas laat ons tijdens zijn verhaal proeven van heerlijke lekkernijen zoals:

  • De Portuguese Princess (een ode aan zijn vrouw)
  • Barbecue Business (gebaseerd op zijn andere hobby: barbecueën)

Lekkernijen die hij tijdens zijn examen voor de titel Meester Boulanger heeft gemaakt.

We gaan nu eerst even terug in de tijd, want ruim 3 jaar geleden stonden zijn vrienden voor de deur met een envelop met 1000 euro en informatie over het examen voor Meester Boulanger.

Hij had er nu wel vaak genoeg over gepraat tijdens barbecues, kermis, carnaval, etc. Dus het werd tijd voor actie.

Maandenlang van keihard trainen gingen eraan vooraf en toen op het moment zelf… Nam hij een zakje gist mee dat op de datum was. Alles rees veel te traag en het overzicht raakte kwijt. Hij kreeg de titel van Meester Boulanger op dat moment niet.

Bas beloofde zijn vrouw het nooit meer te proberen, maar Robèrt had al direct gezegd dat hij hem over 3 jaar weer wilde zien.

En zo ging het ook.

Drie jaar later deed Bas opnieuw mee. Ook nu niet zonder slag of stoot.
Hij kreeg de diagnose reuma en had zelfs een tijd lang een rekje naast zijn bad staan om in en uit bad te komen.

“Ik wist op de dag zelf niet wat voor of achter was door de prednison” vertelt Bas.

Toch zette hij door.

En hij behaalde vol trots de titel van Meester Boulanger.

Het boek met verhalen en prachtige foto’s van de gerechten is nu bij Boulangerie Gommans verkrijgbaar.

 

rens bakery solution
workshop koelhuisje
Robèrt van Beckhoven

Robèrt, onder andere bekend van ‘Heel Holland Bakt’ en natuurlijk als examinator van Bas Gommans tijdens zijn examen tot Meester Boulanger, sloot het rijtje van presentaties en sprekers af.

Wanneer je begint met: “Ik wilde helemaal geen bakker worden.”
Dan trek je direct de aandacht natuurlijk.

Hij vertelt dat hij bijvoorbeeld niet in de nacht wilt werken, waar bakkers wel om bekend staan.
En die etalage… Dat vond hij ook maar niks. “Het kost vooral veel geld.”

Zijn eerste bakkerszaak besloot hij te verkopen en hij ging productiewerk doen.
Heel veel produceren ergens op een industrieterrein.
Kwalitatief goed, maar dan zonder ’s nachts te werken en zonder etalage.

Hij won heel veel verschillende wedstrijden en op aanraden van Cas Spijkers belde hij elke keer de krant op als hij iets gewonnen had.
Langzaam kreeg Robèrt steeds meer naamsbekendheid en toen er gevraagd werd of hij wilde solliciteren voor ‘Heel Holland Bakt’, wist hij dat hij dat moest doen.

Na de sollicitatie besloot Robèrt om een Sollicitaart te maken.
Binnen 2 uur was er een taart gemaakt en was hij weer terug bij de sollicitatiecommissie.

De rest is geschiedenis…

Want Robèrt is nu elk seizoen te zien in Heel Holland Bakt.

Die nieuwe bekendheid zorgde ervoor dat mensen graag weer iets bij hem in de winkel wilde kopen.
Hij besloot om het anders te doen dan anderen.

Er werd niet ’s nachts gewerkt en er kwam geen etalage met versieringen.
In plaats daarvan werd er overdag gewerkt met desembrood en kon men door de etalageruit de bakkers aan het werk zien.

Robèrt had niet alleen de bakkerij, maar ook nog een magazine en andere bedrijven.
Er waren veel investeringen gedaan en toen kwam… Corona.

Er moest wat veranderen. Hij besloot zich uiteindelijk volledig te focussen op de bakkerij en liet het productiebedrijf los, ook al had hij grote bedrijven als klant.
Het bedrijf groeide door deze keuze harder dan ooit.

Doorzettingsvermogen loont!

OCS bakt um gaar

Deze ledenbijeenkomst zag er weer wat anders uit dan normaal. Tijdens de tweede helft van de avond ging iedereen in teams aan de slag om zelf wat lekkers te maken!

 

Vorige events

Najaarsbijeenkomst met Robèrt van Beckhoven

Tijdens de ledenbijeenkomst bij Rens Bakery Solutions kwam één thema duidelijk naar voren: doorzettingsvermogen. Johan deelde hoe hij ondanks een instortende markt bleef investeren in zijn bedrijf. Robert liet zien hoe belangrijk het is om flexibel te blijven wanneer plannen anders lopen dan verwacht. Bas benadrukte dat elke tegenslag een leermoment kan zijn.

Voorjaarsbijeenkomst met René Luijten

Op dinsdag 16 april vond de jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst plaats bij de Wingerd in Sevenum. René Luijten liet ons de kracht van netwerken zien door hier echt weer zelf mee aan de slag te gaan.
2025-04-17

Najaarsbijeenkomst met Jan Lammers

Op 13 november 2024 vond de jaarlijkse najaarsbijeenkomst plaats bij Relyim die hun hal omgetoverd hadden tot een ontzettend mooie plek om met z’n allen te netwerken. Er waren meer dan 100 aanmeldingen en Vitellius voorzag iedereen van hapjes en drankjes.
2024-11-14